Esimene kuu uue kaameraga

Review

Tähelepanekud kaamera kohta:

 • Akud saavad tõesti kiiresti tühjaks. Sain vahepeal vaevalt 100 pilti teha, kui oli pool akut läinud. Pildistan uncompressed Raw’is, mis võtab ehk nii 85MB keskmiselt. Kuid vahepeal pidasin lausa kaks photoshoot ühe aku peal vastu.
 • Kui eksportisin Capture One Expressiga pilte (47tk ühe korraga), siis arvuti Macbook Pro 13″ hakkas jubedalt jahutama ennast. Ehk siis kaamera ostmisel lisaks on vaja ka head arvuti ja vidinaid.
 • Automatic Viewfinder/Monitor on hea, kuid kui läheb mida iganes vastu (mitte silm) siis ta automaatselt lülitub viewfinder peale. Minul näiteks jääb ette mõni karv, taim või kaamera rihm.
 • 16000 ISO on veel kõlblik, kuigi müra näha küll. 40.000ISO on juba jube, seega nagu 51200 või 102tuhat ei kõlba väga kuhugi. Ainult vb instagrammi 😀
brenda - 1

ISO 2500, 1/500sec

DSC00069

ISO 5000, 1/500sec

mikki - 1

ISO 16000, 1/500sec

 • Capture One Express exportimine on ebamugav, võrreldes Lightroomiga. Praegu ei saa Lightroomile update teha, kuna raha pole, kuid kindlasti teen. Iphoto avab ARW faili vabalt, kuid seal on vähe töötlemis võimalusi, kuigi polegi väga vaja töödelda faili, sest õige valgusega on naturaalne pilt ka väga ilus.
 • Tõmbasin Adobe DNG converteri, selleks, et Lightroomis avada faile.
 • 1/200 peal isegi juba valgus hakkab vilkuma, eriti on see sisevalgusega, mis on suht häiriv, sest Canonil ja Nikonil seda polnud. Peab seda väljalülitama. Aga NTSC/PAL svahetamine on pigem viideo jaoks. Seega variant, on vaid pildistada väiksematel kiirustel sisevalgusega.
Valdo Rütelmaa kontsert

Värvilised triibud suurel kiirusel. Mis on loomulik, kuid liiga nähtavad

 • Kaamera on väga lihtne. Palju lihtsam kui Nikon minu jaoks, kuid umbes sama nagu Canon. Võiks Fn nupule, vaid mõned valikud rohkem teha kui praegu saab, näiteks lisada Monitor/Finder.
 • Menüü on tõesti segane, aga nad võiksid ju lihtsalt update teha, samale versioonile, mis on a9 peal. See oleks lihtne tegelikult ja hea. Firmware update.
 • Kord nädala jooksul vajutasin kogemata punasele nupule, mis paneb viideot käima. Lugesin selle kohta, et mõnel on nii juhtunud, kui siis mõtlesin, et minul ei juhtu. Aga juhtus.  Saab menüüs vahetada, et saab vajutada tema peale, vaid viideo režiimis.

Siit saab lugeda inglise keeles

Mälukaardid ja tarvikud

 1. Piltide jaoks mälukaart: Sandisk SDXC 64GB UHS-1. Mina ostsin Amazonis, odavam tellida sealt. Koos kiire saatmisega läks 55.06€. Lugesin Alik Griffini lehelt, samuti uurisin mujalt. Tegelikult, kirjutamis kiirus on liiga väike (34MB/sec), kui pilt kaalub 85mb, siis peaks midagi soetama, mille kirjutamis kiirus olekski vähemalt 100mb/sec. Lexar 16GB mälukaart 633x, ei kõlba, kuna kaamera veel mõtleb paar seki faili kirjutamise ajal.
 2. Viideo jaoks oleks lausa sellist vaja: Sandisk UHS-II 128 GB. Aga Sony a7r2, miski pärast ei toeta UHS-II, ja kaamera maksab 3000? Teete nalja? Kuidas ma 4K viideot salvestan siis? Saab ka väiksematega kaartidega salvestada. Aga uurige kindlasti Picture Profile kohta, seda läheb tarvis filmimisel.
 3. Expert Shield Anti Glare Screen Protector. Mulle ei meeldi, kui ekraan saab kriimustada või saab mustaks.

Lugesin siin lenside kohta. Sain testitud Sony 55mm 1.8. Oli tõesti aeglane autofookus, isegi kui Aperture Priority peal,olid udused pildid, kuigi keskpunkt oli keskel. Ei suutnud leida kiiresti objekti, eriti kui objektid liikusid. Vahetades AF-C peale, see ka ei aidanud. Pilt oli terav ja ilus bokeh, nagu räägiteksegi.

Proovisin Sigma 35mm 1.4 ART Canonile koos adapteriga MC11, continious fookusega eriti oli näha sõitmis edasi tagasi, seega fookuse leidmine või selle püsiv hoidmine adapteriga on halb, juhul kui sa manuaaliga seda ei tee. Muidu täiesti adekvaatne pilt. Mule meeldib see formaat. Kindlasti 35mm peab varustuses olema.

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s